Ολική Ανακαίνιση Σπιτιού

Προσιτές Τιμές
Σας βοηθούμε να πραγματοποιήσετε τις εργασίες σας μέσα στην κρίση
Ποιότητα Εργασιών
Η ικανοποίηση του Πελάτη είναι η πρώτη μας προτεραιότητα
Μεθοδολογία Έργων
Παραδίδουμε ό,τι συμφωνήθηκε, μέσα στα χρονικά και οικονομικά όρια που θέτουμε

Ανακαίνιση Σπιτιού

 

Η ανακαίνιση είναι μία διαδικασία που μπορεί να πάρει μήνες, από την πρώτη στιγμή που θα σκεφτείτε να επενδύσετε στην ανακαίνιση του σπιτιού σας, μέχρι την τελευταία στιγμή που θα μπείτε στο καινούριο σας σπίτι. Μία ανακαίνιση μπορεί μόνο να αφορά στο "φρεσκάρισμα" του σπιτιού, για παράδειγμα για να διευκολύνει την ενοικίασή του, αλλά μπορεί να επεκτείνεται μέχρι την ριζική ανακατασκευή του ακινήτου σας. για να δημιουργήσετε ένα σπιτικό που θα σας καλύψει για τις επόμενες δεκαετίες.

Μερικά πράγματα που θα πρέπει να αποφασίσετε είναι τα εξής: 

 • Ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου
 • Το εύρος και το βάθος της Ανακαίνισης
 • Η χρονική Περίοδος που θα γίνει η Ανακαίνιση
 • Το κανονιστικό πλαίσιο της Πολιτείας σε ότι αφορά Άδειες εργασιών αλλά και οι πιθανές τοπικές ιδιαιτερότητες
 • Ο οικογενειακός σας προγραμματισμός, ειδικά σε ότι αφορά “νέες αφίξεις”!
 • Οι οικογενειακές σας συνήθειες και η κοινωνικότητα σας

Σε γενικές γραμμές, η ανακαίνιση είναι μία διαδικασία που καλό θα είναι να γίνεται σωστά από την Αρχή και χωρίς "Τσιγκουνιές". Μία μικρή επιπρόσθετη επένδυση σήμερα, μπορεί να σας γλυτώσει από πολύ περισσότερα έξοδα στο μέλλον. Είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι να είστε οικονομικά πιο ισχυροί, παρά να αρχίσετε άμεσα μία περιορισμένη οικονομικά ανακαίνιση.

Από την άλλη πλευρά, η σημερινή εποχή, λόγω της κρίσης, είναι από τις καλύτερες για να αρχίσετε καθώς οι τιμές των υλικών και των εργασιών έχουν πέσει αρκετά.

Ποια είναι η χρυσή τομή; Επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας τις ιδέες σας και αυτά που σχεδιάσετε, και θα σας συμβουλέψουμε για τις καλύτερες επιλογές ανά πάσα στιγμή.

Πως θα ξεκινήσετε την διαδικασία Ανακαίνισης του σπιτιού σας

 

ανακαίνιση υπνοδωμάτιο με θέα στην θάλασσα

Εφόσον διαβάζετε αυτές τις γραμμές, μάλλον βρίσκεστε στα αρχικά στάδια της διαδικασίας της ανακαίνισης του σπιτιού σας. Βήμα πρώτο λοιπόν! Μην αγχώνεστε! 

Υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και εταιρίες που θα σας βοηθήσουν. Μπορούν να αναλάβουν το έργο της ανακαίνισης από την αρχή μέχρι το τέλος. Μπορούν να συντονίσουν τα διαδοχικά συνεργεία, να προβλέψουν τα θέματα που θα παρουσιαστούν και να δώσουν λύσεις την στιγμή που πρέπει. Μπορούν να σας συμβουλέψουν για τις πιθανές λύσεις και να σας ενημερώσουν για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καθεμίας, λαμβάνοντας υπόψη τον προϋπολογισμό σας.

 

Τα βήματα που πρέπει να κάνετε εσείς:

 

 • Καθορίστε τα σημαντικά στοιχεία της ανακαίνισης και τον στόχο σας. 
 • Καθορίστε το μέγιστο ποσό που θέλετε να δαπανήστε
 • Αφαιρέστε 30%.
  Γιατί;
  Μερικοί εργολάβοι θα σας υποβάλλουν προσφορά για ποσό μεγαλύτερο από αυτό που δηλώσατε.
  Μερικοί θα το σεβαστούν.
  Πρέπει να έχετε αυτή την ελαστικότητα για να μπορέσετε να αξιολογήστε όμοια πράγματα, χωρίς να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας.
  Αυτό το ποσό θα ανακοινώνετε στους υποψήφιους εργολάβους
 • Κάντε την έρευνα αγοράς σας. Αναζητήστε ειδικούς που θα σας βοηθήσουν. Θέστε τα κριτήριά σας
 • Αξιολογείστε τους, βλέποντας την ιστορία, τα έργα και τις μαρτυρίες των πελατών τους
 • Kαλέστε αυτούς που επιλέξατε, ενημερώνοντάς τους για το Έργο (bullet 1) και τον προϋπολογισμό σας (bullet 3)
 • Αξιολογείστε τις προτάσεις τους. Ζητείστε οικονομικές προσφορές
 • Αξιολογείστε τις προσφορές. Πρέπει να έχετε εκ των προτέρων δηλώσει τον προϋπολογισμό σας, άρα, οι προσφορές πρέπει να έχουν το ίδιο τελικό τίμημα.
 • Επιλέξτε τον εργολάβο σας και ενημερώστε ευγενικά τους υπόλοιπους. Επένδυσαν αρκετό χρόνο για την συγγραφή της προσφοράς που σας έδωσαν.
 • Ενημερώστε τον τελικό σας εργολάβο ότι έχετε “λίγο ακόμα αέρα” σε ότι αφορά το τελικό τίμημα (bullet 3). Ζητείστε του να σας προτείνει τι επιπλέον εργασίες θα μπορούσατε να κάνετε. Επιλέξτε.
 • Καταγράψτε τις λεπτομέρειες του έργου και συνάψτε ιδιωτικό συμφωνητικό με τις λεπτομέρειες, τον συνολικό χρόνο, το τίμημα, τις πληρωμές και τους λοιπούς όρους. Μην δώσετε προκαταβολή και κλειδιά πριν υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό.
 • Ξεκινήστε!

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μας ρωτήσετε για όποια απορία έχετε.

 

Με τον Ανδρέα συνεργάζομαι από το 2005 τόσο σε έργα δικά μου, όσο και σε έργα πελατών μου. Ανταποκρίνεται πάντα στις απαιτήσεις και τις δυσκολίες των έργων, είναι εξαιρετικά συνεπής στα χρονοδιαγράμματα και τίμιος στις συναλλαγές του. Είναι πολύ καλός συνεργάτης, γεγονός που αποδεικνύεται από την πολυετή μας συνεργασία.
Ευάγγελος ΔενδρινόςΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ

Τα σχόλια είναι κλειστά.